Behandling eller avspenning og velvære?

 

 

 

Behandling

 

Ved en førstegangsbehandling fyller man først ut en helse erklæring. Så kartlegges problemet ved samtaler for å finne riktig behandling som er tilpasset for ditt behov. Dette innebærer en undersøkelse, klassisk massasje, triggerpunkt metodikk og eventuell oppfølging og trenings veiledning til slutt. Vanligvis kommer man tilbake for behandling 3-4 ganger, men ved kroniske plager kan det bli behov for flere ganger.

En førstegangsbehandling varer i 60 minutter, mens påfølgende behandling varer i 45 minutter per gang.

 

 

Avspenning og velvære

 

Mange ønsker en stressavløsende massasje for avspenning og velvære. Behandlingen er klassisk massasje, og eventuelt tøyninger og triggerpunkt metodikk ved behov.

Ved denne type massasje kan jeg tilby behandling på 30 eller 45 minutter.

 

 

Undersøkelse

 

 

Helse erklæring og samtaler

Kartlegging av problemet

Tilpassing etter behov

Riktig behandling

 

 

Ved første besøk fyller du ut en helseerklæring. Så vil det bli gjort en anamnese for en grundigere gjennomgang av hva du søker hjelp for. Videre vil jeg foreta bevegelse/ motstandstester og eventuelt en nevrologisk undersøkelse. Når jeg har samlet nok informasjon vil jeg tilpasse behandlingen etter ditt behov.

 

 

 

 

Bevegelse/motstandtest

 

Nevrologisk undersøkelse

 

 

Kartlegging av muskulære plager

Årsak til begrensninger i muskler og ledd

Avdekke kontraindikasjoner

 

 

Bevegelse/ Motstandtester er hjelpemidler som benyttes for å finne svakheter i muskler eller ledd.  Nevrologisk undersøkelse benyttes hvis det er misstanke om nerverotaffeksjon p.g.a. stram muskulatur eller feilstilling i ledd, og som eventuelt skaper innklemning av nerver, og eventuelt vener og arterier.

I tillegg vil undersøkelsen og testene kunne avdekke om du trenger annen behandling (kontrandiksjoner) en det jeg kan tilby. I så fall vil jeg anbefale deg til riktig behandler.

 

 

Klassisk Massasje

 

 

Myke opp muskelvev

Avløse muskelspenning

Smertelindring

Forebygge skade

Økt blodsirkulasjon

Avslappende og restituerende

 

Behandlingen starter med oppvarmende grep med håndflaten, knaing for å myke opp og øke blodsirkulasjonen i muskelen,  roterende grep for å eventuelt gi restitusjon, gå dypere for økt blodsirkulasjon og tøyning av muskelfibrene. Tøyning blir ofte en del av behandlingen. Det gir en indikasjon på muskelens lengde og styrke, og om det eventuelt er smerter.  Ofte foreteas først en tøy, så behandles muskel/ ledd med klassisk massasje, så tøyer man på nytt for å se eventuelle forbedringer. 

 

Triggerpunktmetode

 

 

Smerte lindring

Gjennvinne mobilitet i muskel og ledd

Øke/ gjennopprette normal blodtilførsel

 

Når musklene forstyrres i den normale funksjonen som f.eks. ved overbelastning, traume, passivitet, langvarige og ensidige bevegelser, vil det kunne oppstå vedvarende muskelsmerter som triggerpunkter (fortykninger, knuter i muskulaturen). Ofte fører dette til stivhet, svakhet, imobilitet med "strålesmerter" til et annet område på kroppen. Ved å trykke på et triggerpunkt vil man forløse spenning og strålesmertene vil avta.

Avspenningen vil få blodsirkulasjonen til å øke. Muskelen får bedre tilgang til oksygen og andre nyttestoffer, som igjen hjelper den til å gjennoppta sin normale funksjon.

 

 

Idrettsmassasje

 

 

Teknikken varierer med idretten, og tar hensyn til hvilke bestemte muskler og ledd som er involvert. Massasjen er tilpasset effekten som ønskes.

 

Oppvarming før prestasjon, eller bearbeiding av ettervirkningene etter en prestasjon. Denne massasjen er mer spesifikk, presis, stimulerende, oppkvikkende før prestasjon og dypere etter prestasjon. Formålet er å øke idrettsutøverens prestasjon og eventuelt bearbeide skader og belastninger.

 

 

Kinesiotaping

 

 

Brukes primært mot smerteplager i muskel-skjelettsystemet. Ofte i en rehabiliteringsfase for å motvirke smerter ved strekk/ rupturer.

 

Kinesiotape løfter muskelvev noe opp og gir smertelindring, bedre utholdenhet og effekt ved trening. Økt sirkulasjon, bevegelseutlag og tilhelingsprosess i skadet muskelvev.

MASSASJE//NOR

 

Kvassnesvegen 63

5914 Isdalstø

 

Telefon: 40303832

Email: onm@knamassasje.no

ÅPNINGSTIDER

 

Dagtid:

Mand-Fred 09:00-15:00

 

Kveldstid (kun forhåndsbestilte timer):

Mand-Torsd 16:00-19:00